Serviţi noile bucate din meniul restaurantului “La Plăcinte”

06.02.2015

Clătite cu chifteluţe şi clătite cu sos din ciuperci

De unde provine cuvântul „clătite”? De la început, toate legumele cu rădăcini nu se dădeau prin răzătoare, dar se rupeau. Aceeaşi soartă a fost repetată de cartof, apărut mai tîrziu. Pentru că bliniile din cartofi fierbinţi şi suculenţi au fost atât de îndrăgite în ţara noastră, noi am decis să introducem câteva reţete în meniul La Plăcinte şi anume clătite cu chifteluţe, dar şi clătite cu sos din ciuperci.

Învârtita cu cartofi şi bacon, învârtita cu carne, învârtita cu dovleac...

Învârtita cu cartofi şi bacon, învârtita cu carne, învârtita cu dovleac - plăcere pentru admiratorii bucătăriei naţionale. Este imposibil să nu preferi învârtita! Este rulada, care ascunde sub cele mai subţiri straturi de aluat cele mai fine umpluturi. Pentru cei care preferă să mănânce consistent- învârtita cu carne, bacon şi cartofi, iar pentru admiratorii de dulce sau vegetarieni- cu dovleac.

Pârjoale cu ricotta şi verdeaţă

Cartoful reprezintă un ansamblu unic de compuşi organici şi anorganici, care sunt foarte importanţi pentru organismul omului. Cartofii conţin, deasemeni, şi mult calciu, care la fel e necesar pentru o activitate vitală normală. Astfel, pîrjoalele din cartofi, pe care le puteţi gusta în meniul nostru, sunt nu doar nespus de delicioase, sănătoase, dar ne mai şi amintesc de copilărie.
Apropo, prima legumă cultivată în spaţiu a fost cartoful.

Piept de pui cu caşcaval şi Limbă coaptă

Acestea sun unele din cele mai îndrăgite poziţii din meniu. Veţi crede că bucatele sunt simple în pregătire, însă există nuanţe delicate în acest proces.Totul este sănătos, proaspăt şi fierbinte - în perioada rece este atât de necesar.

Poftă bună!

 

Înapoi la lista de noutăţi