Tot ce trebuie să cunoașteți despre noul meniu La Plăcinte

01.08.2015

Tot ce trebuie să cunoașteți despre noul meniu La Plăcinte

Veștile bune niciodată nu sunt prea multe, mai ales când este vorba de ceva gustos. Și această veste nu e o excepție: rețeaua de restaurante La Plăcinte a întâmpinat noul sezon în mod special – noi am inventat și am realizat ideea de vară a bucatelor delicioase și sănătoase cu accent moldovenesc. În noul meniu, deja cunoscutele bucate sunt de nerecunoscut iar cele noi – în curând vor fi pe lista favoritelor.

Deci, daca doriți, la fel ca și noi, ceva nou, e timpul să vizitați La Plăcinte, deoarece în noul sezon bucătăria restaurantului a devenit..

Încă mai folositoare

Creând noul meniu, straniu ar fi să nu utilizămdarurile naturale ale țării noastre în care ea este deosebit de bogată în perioada verii. Punând accentul pe alimentația sănătoasă, bucătarii noștri au „însănătoșit” meniul la maxim adăugând o porție bună de vitamine prin legumele proaspete pregătite la gratar. Un bun exemplu estesalata din legume la gratar care poate înlocui prânzul sau salata ușoară din legume proaspete cu cașcaval „Fetaki” care acum se servește în calitate de garnitură la costiță, file de pui grill sau mititei. Luând în considerație că toate ingredientele provin din Moldova, puteți conta pe calitatea ecologică.
 

SALATĂ DIN LEGUME COAPTE CU BRÂNZĂ FETAKI

 

Salată din legume coapte

Vinete, dovlecei, ardei gras, ceapă roșie, usturoi, roșii, ciuperci coapte, ulei de măsline, sos balsamic, brânză Fetaki, salată verd

ZACUSCĂ RECE

 

Zacuscă rece

Vinete în adjica, castraveți murați, gogoșari marinați, brânză de oi, bacon, ceapă roșie, usturoi, ardei iute, icre de vinete cu maioneză

SALATĂ DE CURCAN ŞI OUĂ DE PREPELIȚĂ

 

Salată de curcan şi ouă de prepeliță

Carne coaptă de curcan, ouă de prepeliță, salată verde, pătrunjel, mere, ardei gras, roșii, dressing, ceapă roșie

Încă mai variată

Pe lângă faptul că în meniul La Plăcinte au apărut 20 de bucate noi (practic în toate categoriile – de la aperitive la deserturi), în acest sezon am decis să variem sortimentul bucatelor preferate cu versiunile lor vegetariene. Astfel în meniu au apărut două feluri de supe din legume (cu carne de curcan și fără) și a salatei din roșii (cu brânză și smântână sau fără).

Ce ține de bucatele noii „pentru toți”, reînnoirea a atins și sortimentul de carne. Carnea tradițională de pui sau porc a fost variată cu bucate din prepeliță sau carne dietetică de curcan. Tipic bucătăriei naționale, nu ne-am zgârcit la cantitatea lor și am adăugat carnea de curcan în salata cu ouă de prepeliță, o servim cu legume coapte, facem din ea pârjoale gingașe și chiar o amestecam cu cașcaval și bacon.

PREPELIȚĂ COAPTĂ CU OREZ

Prepeliță coaptă cu orez

Prepeliță coaptă, orez Basmati, unt, migdale, ouă de prepeliță, sos de pomuşoare

PIEPT DE CURCAN UMPLUT, CU DOVLECEI

Piept de curcan umplut cu dovlecei

Piept de curcan umplut cu cașcaval învelit în
bacon, dovlecei în sos de smântână lichidă, roșii,
verdețuri
 

CARNE DE VITĂ LA CUPTOR

Carne de vită la cuptor

Carne de vită, vinete, ajică, maioneză, ardei
gras, ceapă roșie, roșii, cașcaval
 

Mai tradițional

Nimic nu relatează atât de „gustos” despre o țară, ca bucătăria sa tradițională, deaceea în noul sezon, rețeaua de restaurante La Plăcinte și-a lărgit arsenalul bucatelor naționale. Principalul trend tradițional al sezonului –gogoașe de mămăligă cu umblutură de brânză, servite cu smântână și mujdei – copia în miniatură a prânzului. Încă ceva nou cu participarea mămăligii, obligatoriu pentru dgustare - șalău în sos de ciuperci. Un adevărat prânz național îl puteți încheia cu plăcinta „Domnească” cu brânză de vaci și stafide și desertul din pomușoare și brânzică gătit ca acasă, de care nu ați mai gustat până acum. Pregătiți-vă, va fi foarte gustos! 

BILUŢE DE MĂMĂLIGĂ

Biluţe de mămăligă

Biluțe de mămăligă cu brânză de oi, mojdei, smântână

ZANDER CU MĂMĂLIGĂ ÎN SOS DE CIUPERCI

Zander cu mămăligă în sos de ciuperci

Zander, ciuperci, smântână lichidă, făină, unt,
bulion de legume, condimente, mămăligă
 

DESERT DE BRÂNZĂ DULCE CU POMUŞOARE

Desert de brânză dulce cu pomuşoare

Brânză dulce, zahăr, sos de pomuşoare,
mentă
 

Vezi Noul Meniu 

 

 

Înapoi la lista de noutăţi