Toamna culinară în La Plăcinte: vacanța provincială

16.10.2015


Toamna culinară în "La Plăcinte" : vacanța provincială din 20 octombrie

Toamna, avem nevoie mai mult decât altă dată de ceva plăcut, ceva atât de bine cunoscut și ca acasă, de aceea rețeaua de restaurante La Plăcinte poate să vă satisfacă din plin dorințele! În primul rând, în meniul sezonier au reapărut sarmalele tradiționale, pelmeniși învârtitele. Iar în al doilea rând, acest sezon îl vom întâlni cu noi bucate gustoase: carne de porc fiartă și picantă cu varză înăbușită, mămăligă cu tocană ca la provincie și cârnăței de casă...

Carne de porc fiartă și picantă

Carnea de porc fiartă rece este considerată una dintre principalele delicii de carne. De obicei este preparată din mai multe feluri de carne, dar cea adevărată, care se și prepară în La Plăcinte, - este carnea fiartă rece din purcel tânăr. Marinând bine carnea și condimentând-o cu diferite arome și gusturi o trimitem direct la cuptor. În timp ce carnea se prepară, noi pregătim garnitura perfectă pentru ea – varză înnăbușită. Pe lângă gama de gusturi pe care o posedă – acest fel de bucate mai este și bogat în vitamine – în combinație cu carnea proaspăt pregătită, noi obținem un cuplu culinar ideal de toamnă!

Carne de porc fiartă și picantă  Буженина с тушеной капустой
Friptură cu fasole și carne de porc

Principalul ingredient al ecestei capodopere culinare îl constituie fasola iar carnea de porc înnăbușită și îmbibată cu sos de legume face acest fel de bucate nu doar benefic pentru organism dar și foarte gustos.

Friptură cu fasole și carne de porc Жаркое с фасолью и свининой

Tocăniță din carne de miel cu mămăligă

Tocana –bucata tradițională și națională care se servește cu mămăligă. În sute de ani, în Moldova tocana a început să fie preparată din toate felurile de carne, dar în interpretarea La Plăcinte acest fel de bucate capătă un caracter țărănesc, deoarece aici ea este preparată conform vechii rețete provinciale – din carne de miel, datorită căreia bucata deja cunoscută capătă un nou gust. 

Tocăniță din carne de miel cu mămăligă, Токана из баранины с мамалыгой,

Sarmale

„Ce fel de bucătărie moldovenească fară sarmale?” –am spus noi și am decis să reîntoarcem bucatele preferate în meniul La Plăcinte. Această mâncare o preparăm în cea mai tradițională metodă – cu umplutură de carne și orez în frunze de varză – nu poți rezista tentației acestor sarmale fine preparate cu dragoste! 

Sarmale, Голубцы

Pelmeni cu smântână

În acest sezon, în restaurantele La Plăcinte se întoarce încă un fel de bucate tradițional (în acest caz slavon) – pelmeni. Combinația simplă a ingredientelor – aluat și tocătură – în mâinile bucătoarilor noștri se transformă într-un fel de bucate aromat și gustos ca acasă! 
Pelmeni cu smântână

Pârjoale de cartofi cu ciuperci

Cineva le numește „turte de cartofi”, iar cineva pur și simplu le zice pateuri din cartofi, dar datorită tețetei și ingredientelor simple acest fel de bucate are doar de câștigat, mai ales atunci când apare dorința de ceva deja cunoscut și bun.
Pârjoale de cartofi cu ciuperci, Картофельные зразы с грибами

Învârtită cu cartofi/ învârtită cu carne

Învârtitele au devenit cartela culinară de vizită nu doar a rețelei de restaurante La Plăcinte dar și a întregii țări. Aceste rulade cu umplutură se prepară în țara noastră de sute de ani însă puțini ce cunosc faptul că de la început ele erau niște bucate țărănești pregătite din făină și apă, pentru a potoli foamea muncitorilor. Cu timpul, rețeta învârtitelor s-a făcut de nerecunoscut. În meniul La Plăcinte puteți găsi cât învârtitele de post (vegetariene) atât și cele tradiționale cu carne.
 

Salată cu hering

Această salată clasică, care a devenit populară încă pe timpurile URSS, în interpretarea La Plăcinte s-a schimbat radical, cu toate că baza salatei a rămas tot aceeași (deoarece pentru asta o și o iubim): file gingaș de hering urmat de cartofi fierți, morcov, sfeclă și ceapă suculentă.
Salată cu hering, салат Сельдь под шубой

Frigărui din carne de găină cu bacon

Frigărui din carne de găină este felul de bucate care nu are nevoie de a mai fi prezentat. Iar pentru a face mâncarea încă mai fină și suculentă, noi am decis să acoperim bucățile de carne în bacon aromat și nu am dat greși – merită să gustați!
Frigărui din carne de găină cu bacon, Шашлык  куриный в беконе

Cârnăței din carne de miel

Metoda de preparare a cârnățeilor din carne de miel este una tradițională și trecută prin veacuri – carnea aleasă se transformă în tocătură, apoi se amestecă cu sare și condimente aromate și se umple în coajă naturală – ca rezultat, obținem felul doi care se combină cu o băutură ca vinul sau berea!
Cârnăței din carne de miel

Izvar

Această băutură tradițională de toamnă – este o modalitate gustoasă ca să te încălzești pe timpul rece. Plăcutul, dulcele și fierbintele vin se prepară în La Plăcinte din vin roșu cu adaos de miere, piper negru și alte condimente care oferă băuturii un gust de neuitat și aromat. Apropo, izvarul este un bun leac pentru răreală și gripă.
Izvar

Băutură fierbinte cu ghimbir

Încă o băutură ce se potrivește pe timpul ploios și rece al toamnei – rădăcină de ghimbir. Acest produs este un condiment popular și util – din componența sa fac parte aminoacizi și minerale iar în combinație cu ghimbirul și ceaiul verde noi obținem o bună porție de vitamina C! Горячий напиток с  имбирем

Napoleon

Tortul „Napoleon”, probabil este cel mai recunoscut și pregătit ca acasă desert. Felurile de cremă, metodele de preparar a aluatului – în fiecare familie sunt diferite, aceasta însemnând că tortul „Napoleon” a devenit un adevărat desert al poporului. În meniul La Plăcinte – varianta clasică a tortului din copilărie, care îl preparăm din foetaj cu straturi fine de cremă din lapte.

Înapoi la lista de noutăţi