Meniu de post. Tradițional și gustos!

14.03.2016

În perioada de post, cel mai dese ori suntem nevoiți să refuzăm la micele noastre plăceri culinare. În acest an, restaurantul La Plăcinte și-a propus să vă răsfețe poftele chiar și dacă aveți un regim alimentar mai restrâns.

Deși bucatele date nu conțin carne, lapte sau ouă, noul nostru meniul de post/vegan vă oferă un echilibru nutriţional complex dar și vă bucură la gust. 

 

Fasole bătută cu legume marinate
Acest tip de mâncare ocupă un loc de cinste în bucătăria noastră tradițională. Preferată de mulți dintre noi, este tocmai potrivită pentru această periaodă de post. Gustul fin și textura cremoasă al acestei paste de fasole te va face să uiți că ai parte de o restricție alimentară. Se asortează perfect cu castraveții și gogoșarii marinați. 

 

 

Tocănița de cartofi
Aveți parte de un  mixt  de legume înăbușite într-o oală de lut așezonat cu multă verdeață. Se prepară direct în această oală astfel aroma și gustul se păstrează în interior.

 

 

 

Păstăi de fasole cu cartofi
Fasolea este o sursă delicioasă de vitamine şi proteine și nu conţine multe grăsimi. Este o alimentație de sezon plină de gust și aromă.

 

 

 

 

Sorbet
Sorbetul de lime este un desert foarte uşor, cu puţine calorii şi plin de antioxidanţi. Nu conține lapte, este creat din piure de lămâie verde și stropit cu un topping dulce, menta îi oferă o aromă rece și proaspătă acestui desert.

 

 

 

Prune umplute cu miez de nucă
Acest desert este un  echilibru perfect nutriționist, fiind o sursă importanță de vitamina A, potasiu şi fibre. Impregnați cu miez de nucă și stropiți cu sirop de zahăr acest deliciu este unul de-a dreptul gustos.

 

 

 

Tartă cu nuci
Această prăjitură este recomandată și în afara postului pentru ce-i care iubesc dulcele însă sunt adepți ai unei diete slab calorice. Este o tartă dulce de morcovi cu merișoare și nuci stropită cu sos de coacăză neagră.

 

Poftă bună! 

Înapoi la lista de noutăţi