Alergeni
SUBSTANŢE CARE CAUZEAZĂ ALERGII SAU INTOLERANŢE:
-
CEREALE, CARE CONŢIN GLUTEN: grâu (cum ar fi grâul spelt și grâul Khorasan), secară, orz, ovăz sau hibrizi ai acestora şi produse derivate.
-
CRUSTACEE ŞI PRODUSE DERIVATE
-
OUĂ ŞI PRODUSE DERIVATE
-
PEŞTE ŞI PRODUSE DERIVATE
-
ARAHIDE ŞI PRODUSE DERIVATE
-
SOIA ŞI PRODUSE DERIVATE
-
LAPTE ŞI PRODUSE DERIVATE (inclusiv lactoză)
-
FRUCTE CU COAJĂ LEMNOASĂ: migdale (Amygdalus communis L.), alune de pădure (Corylus avellana), nuci (Juglans regia), nuci Caju (Anacardium occidentale), nuci Pecan (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), nuci de Brazilia (Bertholletia excelsa), fistic (Pistacia vera), nuci de macadamiaşi nuci de Queensland (Macadamia ternifolia),precum şi produse derivate, exceptînd fructelecu coajă utilizate pentru fabricarea distilatelor sau a alcoolului etilic de origine agricolă.
-
ŢELINĂ ŞI PRODUSE DERIVATE
-
MUŞTAR ŞI PRODUSE DERIVATE
-
SEMINŢE DE SUSAN ŞI PRODUSE DERIVATE
-
DIOXIDUL DE SULF ŞI SULFIŢI
în concentraţii mai mari de 10 mg/kg sau 10 mg/litru în SO2 total
-
LUPIN ŞI PRODUSE DERIVATE
-
MOLUŞTE ŞI PRODUSE DERIVATE